Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@14:29:38 GMT

فرصت ۱۲روزه برای ثبت در سامانه املاک و اسکان

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۸۵۶۹

فرصت ۱۲روزه برای ثبت در سامانه املاک و اسکان

به گفته مسئولان مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان تا پایان مهر ماه است و بنابراین تنها ۱۲ روز فرصت برای ثبت نام مالکان باقی مانده است.

به گزارش مشرق، سامانه املاک و اسکان کشور از ابتدای سال به منظور جمع‌آوری اطلاعات مربوط به بخش مسکن راه‌اندازی شده که باید تمامی مالکان و مستاجران نسبت به ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خود در این سامانه اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش با توجه به آنکه هشدارهای بسیار زیادی در رابطه با ثبت اطلاعات ملکی به متقاضیان داده شده است، آخرین مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان پایان مهر ماه است، بنابراین متقاضیان تنها ۱۲ روز برای ثبت اطلاعات ملکی خود فرصت دارند.

بخش های جدید به سامانه املاک و اسکان اضافه شده است

در دو سه ماه گذشته سامانه املاک و اسکان با اختلالاتی روبه رو بود که ظرف مدت یک تا یک ماه و نیم این مشکل برطرف شد، اما بعد از گذشت مدتی دوباره سایت با مشکل رو به رو شد که این بار محمود زاده معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد ما در نسخه جدید سعی کرده ایم بخش هایی را اضافه کنیم تا ثبت نام برای مالکان راحت‌تر شود.

محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی بعد از ایجاد اختلال در این سامانه گفت: گزینه‌هایی را ایجاد کرده‌ایم که خانوارها می‌توانند موارد را تایید یا اصلاح کنند، در نتیجه زمان کمتری  را صرف ثبت نام خواهند کرد.

گفتنی است تا اوایل تیرماه فقط ۳ میلیون خانوار معادل ۱۳ درصد خانواده‌های ایرانی اطلاعات سکونتی خود را در سامانه ثبت کرده بودند که البته بخشی از اطلاعات به دلیل قطعی‌های سامانه پاک شد و افراد مجددا مجبور به ثبت نام شدند.

وزارت راه و شهرسازی از طریق تقاطع اطلاعاتی در سامانه املاک و اسکان بنا داشت واحدهای خالی از سکنه را شناسایی کند که ظاهرا به طور تمام و کمال به هدف خود نرسید. در نهایت از ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۰ به خانوارها اعم از مالک و مستاجر دو ماه مهلت داده شد تا نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی خود اقدام کنند.

اما بسیاری افراد برای ثبت نام  باید  به کافی‌نت مراجعه می‌کردند که با توجه به محدودیت‌های کرونایی بخش قابل توجهی از جامعه اقدامی در این خصوص انجام ندادند. در نتیجه وزارت راه و شهرسازی تصمیم گرفت ثبت نام را تا پایان مهرماه ۱۴۰۰ تمدید کند، اما پس تمدید مهلت ثبت نام سامانه در مقاطعی دچار اختلال شد.

با توجه به آنکه وزارت راه و شهرسازی از سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی از سکنه را از طریق سامانه املاک و اسکان شناسایی کرده، ظاهرا در حال حاضر خبری از مالیات واحدهای خالی از سکنه نیست؛ چراکه سازمان امور مالیاتی اعلام کرده اطلاعاتی که از طریق کارتابل سامانه املاک و اسکان ارسال شده یک بار هم باید از طریق سامانه‌ای که وزارت اطلاعات بین دستگاه‌ها به صورت رسمی برقرار می‌کند، ارسال شود.

دستورالعمل نحوه محاسبه مالیات خانه های خالی به استان ها ابلاغ شد

گفتنی است سازمان امور مالیاتی هم چندی پیش دستورالعمل نحوه محاسبه مالیات واحدهای مسکونی خالی از سکنه را به ادارت کل امور مالیاتی شهر تهران و سایر استان‌ها ذیل ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحیه ۵ آذر ۱۳۹۹، ابلاغ کرد که در این دستور العمل اعلام شده ملاک احراز شرایط خالی بودن واحد مسکونی، واقع شدن در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر و همچنین اطلاعات دریافتی از سامانه املاک و اسکان است؛ و اگر واحد مسکونی در ۱۲۰ روز ابتدایی یا انتهایی سال خالی از سکنه، ولی در سایر ایام سال دارای کاربر باشد، مشمول این مالیات نخواهد شد، همچنین مالیات خانه‌های خالی شراکتی به نسبت سهم هر شریک، جداگانه محاسبه و ابلاغ می‌شود.

نرخ‌های ۱۲ و ۱۸ برابر برای سال‌های دوم و سوم خالی از سکنه بودن، صرفاً در صورت توالی خالی بودن مسکن است و اگر در فاصله بین سال‌ها، واحد مسکونی پُر شود، در صورت خالی شدن در سال‌های بعد، مجدداً به نرخ سال نخست محاسبه خواهد شد.

همچنین مالکان بیش از ۵ خانه خالی بدون احتساب متراژ (مالک بیش از ۳۰ دانگ مسکن خالی باشد)، مشمول دو برابری نرخ‌های مذکور است. مهلت ارسال برگه‌های مالیاتی خانه‌های خالی در سال ۱۴۰۰، پایان تیر ماه سال بعد خواهد بود. اوراق مذکور هم در سامانه مؤدیان مالیاتی قابل دسترسی است و هم برای مالکان این واحدها، به صورت پیامک ارسال خواهد شد.

 جریمه مالیاتی خانه‌های خالی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر، معادل ۲۰ درصد مالیات مذکور در ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است؛

براساس این گزارش، بر اساس بند ۷ از تبصره ۸ اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب پنجم آذرماه ۱۳۹۹ مجلس، دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، یارانه و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی و بسیاری دیگر از خدمات را صرفا با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی افراد در سامانه املاک و اسکان کشور ارائه کنند.

با توجه به آنکه محبت خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده که مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان تمدید نمی‌شود و با توجه به آنکه تا کنون چندین بار این مهلت ثبت نام تمدید شده، بنابراین باید منتظر ماند و دید که وزارت راه و شهرسازی و همچنین سازمان امور مالیاتی چه اقداماتی در این خصوص انجام خواهند داد تا شناسایی خانه‌های خالی به سرعت انجام شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان بازار مسکن ساخت مسکن املاک سامانه املاک و اسکان سامانه املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی توجه به آنکه خانه های خالی امور مالیاتی خالی از سکنه مهلت ثبت نام ثبت اطلاعات برای ثبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکان اضطراری ۲۳۷ نفر در سیل و آبگرفتگی یک هفته اخیر توسط هلال احمر

رئیس سازمان امدادونجات هلال احمر با اشاره به وقوع سیل و آبگرفتگی در ۲۴ استان، از حضور ۱۰۲۰ امدادگر برای کمک‌رسانی به افراد آسیب‌دیده، خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ محمودی به تشریح خدمات ارائه شده در سیل و آبگرفتگی از ١٢ تا ۱۹ اردیبهشت تا ساعت ۶ پرداخت و گفت: در این مدت زمان، ۲۴ استان (آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد) نیاز به دریافت خدمات امدادی پیدا کردند.

وی با بیان اینکه در این مدت زمان ۱۶۳ مورد عملیات امدادی انجام شده، ادامه داد: امدادگران به ۹۶۶۳ نفر امدادرسانی کردند، ۲۳۷ نفر را اسکان اضطراری دادند، ۲۳۶ نفر را به مناطق امن منتقل کردند و با دستگاه پمپاژ، آب ۲۴۰ واحد مسکونی را تخلیه کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات افزود: ۲۸۷ تیم عملیاتی شامل ۱۰۲۰ امدادگر در عملیات سیل و آبگرفتگی شرکت کردند.

محمودی گفت: ۵۸ دستگاه چادر، ۲۰۸۶ تخته پتو، ۸۳۲ تخته موکت، ۴۰۴۷ کیلوگرم نایلون، ۱۲۶۱ بسته غذایی، ۴۸۰۴ قوطی کنسروجات، ۴۸۳۲ کیلوگرم برنج، ۴۲۰ کیلوگرم روغن، ۶۱۵ کیلوگرم حبوبات، ۴۰۴ ست شستشو و ۳۸۲ ست بهداشتی بین افراد متأثر توزیع شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع مشکل اسکان عشایر کوچ‌نشین سملقان با پیگیری دستگاه قضایی
  • ۷۵۰۰ رقبه اوقاف زنجان در سامانه جی آی اس ثبت شد
  • اسکان اضطراری ۲۳۷ نفر در سیل و آبگرفتگی یک هفته اخیر توسط هلال احمر
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • برای اسکان ۱.۵ میلیون آواره نیازمند شمار زیادی چادر هستیم
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟