Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، اطلاعات هویتی ۲۶ میلیون خانوار در سامانه املاک و اسکان وجود دارد که تا پایان مهرماه ۱۴۰۰ فرصت دارند در این سامانه ثبت نام کنند و پیشنهاد تمدید این زمان تا پایان آذرماه هنوز به تصویب نرسیده است. این در حالی است که تا کنون فقط ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اطلاعات سکونتی خود را درج کرده‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با دعوت از سایر خانوارها برای ثبت نام در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

mrud.ir اطمینان خاطر داد هدف اصلی از راه‌اندازی سامانه، نه اعمال مالیات بلکه برنامه‌ریزی برای حوزه مسکن است. اما اگر افراد اطلاعات خود را درج نکنند واحد مسکونی‌شان به عنوان خانه خالی تلقی و برای اعمال مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی خواهد شد.

از ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ به خانوارها دوماه فرصت داده شد تا اطلاعات سکونتی و ملکی خود را درج کنند. اما همزمانی آن با انتخابات ریاست جمهوری و موضوع کرونا باعث شد تا برخی خانوارها موفق به ثبت اطلاعات خود نشوند به همین دلیل فرصت نام نویسی تا پایان مهرماه تمدید شد.

از سال ۱۳۹۵ به بعد آماری در این زمینه مسکن وجود ندارد. به همین دلیل دولت و مجلس بر آن شدند تا از طریق سامانه املاک و اسکان، اطلاعات بخش مسکن در زمینه‌های ملکی، استیجاری، شهری و روستایی را به‌روز کنند. تعدد واحدهای مسکونی مورد نظر در این قانون نیست. صرفا اگر خالی است توصیه بر این است که پر شود. قانون چند هدف را دنبال می‌کند که اولین آن، اتصال کد ملی اعضای خانوار به کد پستی محل سکونت است. این موضوع می تواند به برنامه‌ریزی کلی کشور کمک کند.

محمود محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ می‌گوید: خالی ماندن واحدهای مسکونی دولت را مجبور به  توسعه فیزیکی شهرها می‌کند که باید برای زیرساختهای آن بودجه صرف شود. بنابراین تلاش این است که حداکثر پوشش خانوارها را در واحدهای خالی داشته باشیم. بنابراین از نگاه کلی، ثبت نام در سامانه برای همه خانوارها مفید است.

البته سامانه املاک و اسکان در سال جاری طی چند مرحله با اختلالاتی مواجه شد. روز ۱۹ تیر سامانه برای چهار هفته متوقف و ۱۶ مردادماه بازگشایی شد. آخرین وقفه ایجاد شده نیز به ۱۰ شهریورماه برمی‌گردد. روز ۱۶ شهریورماه معاون وزیر راه و شهرسازی به ایسنا خبر داد که قرار است در نسخه جدید آیتمهایی اضافه شود و ثبت نام راحت‌تر خواهد شد؛ محمود محمودزاده توضیح داد: گزینه‌هایی را ایجاد کرده‌ایم که خانوارها می‌توانند موارد را تایید یا اصلاح کنند و زمان کمتری صرف خواهند کرد. برای استفاده از این سامانه باید از نسخه ۵۱ به بعد مرورگر موزیلا فایرفاکس و یا نسخه ۵۱ به بعد مرورگر کروم استفاده کنید.

از طرف دیگر قانون ساز و کارهایی را در نظر گرفته است. یکی اینکه تمام معاملات اعم از رسمی و غیررسمی در سامانه ثبت و کد رهگیری دریافت شود. تمام خانوارها اعم از شهری، روستایی، مالک و مستاجر باید حتما محل سکونت و دارایی ملکی خود را ثبت کنند. جزئیات قانون در سامانه املاک و اسکان درج شده و هموطنان می‌توانند با علم بیشتر اطلاعات خود را ثبت کنند.

بسیاری از خدمات خانوار وابسته به کد یکتا است که توسط سامانه ارایه می‌شود. بدین ترتیب در صورت ثبت نام نکردن و نداشتن کد یکتا دستگاه‌ها نمی‌توانند خدمات خود مثل یارانه، گذرنامه، انشعابات، نقل و انتقال خودرو و ... را ارایه دهند.

منبع: الف

کلیدواژه: سامانه املاک و اسکان سامانه املاک ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵۰۰ رقبه اوقاف زنجان در سامانه جی آی اس ثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی زنگنه گفت: از ۱۰ سال پیش در سازمان اوقاف کار اتصال اطلاعات و مشخصات املاک و اراضی وقفی به سامانه GIS آغاز شده و طی ۱۰ سال تنها ۵۰۰۰ رقبه در استان متصل شده بود اما از ابتدای امسال با کار فشرده ۲۵۰۰ رقبه نیز متصل شد و تعداد رقبات به ۷۵۰۰ مورد رسید.

رئیس اداره نقشه و جی ای اس اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: به همت اداره بهره وری اقتصادی اوقاف اطلاعات نقشه‌های پایه‌ای که قبلاً از اداره ثبت گرفته شده و آماده بود پس از ثبت در سامانه جی ای اس سازمان اوقاف در پنجره واحد زمین هم بارگزاری می‌شود و در آنجا هم قابل استفاده است و در همپوشانی نقشه‌ها بکار می‌آید، که در نوع خود کار بزرگ و ارزشمندی است.

زنگنه افزود: تسهیل در این کار نتیجه انجام تفاهم با پست و ثبت اسناد و املاک بود که کار بسیار مهمی بود و باعث شد که هزینه‌های انجام این کار برای اوقاف به مراتب کمتر از واگذاری به بخش خصوصی شده و سرعت و کیفیت انجام کار نیز به مراتب بهتر شود

وی ادامه داد: جی آی اس به معنای سامانه اطلاعات تصویری_جغرافیایی است و انجام آن حد و حدود موقوفات را مشخص می‌کند و مشخصات املاک و اراضی وقفی را از حالت کلی و توصیفی خارج کرده و عینیت می‌دهد و تنها در صورت شناخت کامل و داشتن مشخصات بروز و فنی مورد نیاز است که می‌توان موقوفات را به درستی مدیریت کرد و در هنگام نیاز به شناسایی یا سرمایه گذاری و ساخت و ساز، از آن بسیار بهره برد

رئیس اداره نقشه و جی ای اس اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: یک کار تمام مهندسی است و به همت اداره بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه در حال انجام است و یکی از امتیازات اینکار این است که رقبات جدید برای موقوفات شناسایی می‌شود.

زنگنه افزود: در سازمان اوقاف نیروی متخصص جی ای اس نداریم در حالی که این سامانه برای مدیریت صحیح و هوشمند موقوفات و رقبات و مدیریت املاک وقفی است و در واقع تکمیل کار اخذ سند رسمی است.

رئیس اداره نقشه و جی آی اس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان گفت: در کل کشور یک میلیون پانصد هزار رقبه وقفی داریم که اطلاعات جی ای اس ۳۳ درصد از آنها معادل ۵۰۰ هزار رقبه انجام شده و امید است کار ثبت اطلاعات هشتاد درصد رقبات وقفی کل کشور در یکسال آینده انجام شود و اداره پست و ثبت اسناد هم همکاری خوبی در اجرای این طرح با ما دارند. انجام جی ای اس حلقه مفقوده مدیریت وقف است و تنها در صورت انجام کامل این طرح است که مدیریت بهینه در املاک و اراضی وقفی که یکی از اهداف سازمان اوقاف است امکانپذیر می‌شود

کد خبر 6100060

دیگر خبرها

  • توضیحات زاکانی درباره پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری
  • واکنش زاکانی به پرداخت ودیعه‌های سنگین مسکن به مدیران شهرداری تهران
  • ۷۵۰۰ رقبه اوقاف زنجان در سامانه جی آی اس ثبت شد
  • ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • چرا طلافروشها از اعلام دقیق دارایی های خود نگرانند؟
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن