Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه تاکنون حدود ۳ میلیون خانوار اطلاعات خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کردند، گفت: طبق قانون سازمان امور مالیاتی موظف است از مردادماه اخذ مالیات را آغاز کند.

به گزارش برنا از وزارت راه و شهرسازی، «محمداسلامی» در خصوص طرح «ابراهیم رئیسی»،رئیس جمهور منتخب برای احداث سالی یک میلیون مسکن، گفت: در جلسه‌ای به ایشان گفتم که ساز و کار مهندسی و فنی و اجرایی و مصالح و نیروی کار برای این که در کشور سالانه یک میلیون مسکن تولید شود فراهم است اما نکته ای که وجود دارد توانمندسازی مردم و ایجاد شرایط برای مردم است تا استطاعت خرید داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 لازم است با سازوکارهایی قدرت خرید مسکن توسط مردم افزایش یابد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ما آمار کل خانه های کشور را گرفته ایم، افزود: با استفاده از تقاطع داده‌های موجود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خانه خالی را شناسایی کرده‌ایم و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داده‌ایم و از مردادماه باید از آن ها مالیات اخذ شود.

وی ادامه داد:مساله اینجاست که سازمان امور مالیاتی روش ارائه آمار را قبول ندارد، بنابراین به روش دیگری در حال تهیه آمار هستیم تا ارائه کنیم.

اسلامی گفت: به این منظور سامانه املاک و اسکان آماده شده است. متاسفانه جوسازی‌ها علیه این سامانه باعث شد که استقبال از آن کم باشد و تاکنون حدود ۳ میلیون خانوار اطلاعات خود را در آن ثبت کرده‌اند.

وزیر راه و شهرسازی گفت:در ستاد کرونا مصوب شد که ثبت نام  در سامانه املاک تا شهریور ادامه داشته باشد. اخذ مالیات از خانه‌های خالی بسیار مهم است و به نفع مردم است، چراکه این کار باعث می‌شود مسکن از یک کالای سرمایه‌ای به یک کالای مصرفی تبدیل و قیمت آن کنترل شود. حتی مطرح شدن نام سامانه املاک و اسکان باعث شد رشد قیمت مسکن متوقف شود.

اسلامی گفت: از مرداد ماه طرح اخذ مالیات از خانه های خالی آغاز می‌شود. در واقع طبق قانون سازمان امور مالیاتی موظف است از مردادماه اخذ مالیات را آغاز کند.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای طرح بازآفرینی شهری و بحث حاشیه نشینی، گفت: بزرگترین و تاسف بار ترین حاشیه نشینی کشور که به صورت آلونک و حلبی آباد است، در شهر چابهار است که ما به یاری خدا همین امسال و در همین ماه های آینده با قراردادی که با بسیج بسته ایم کل آن حلبی آباد را پاک و تبدیل به محیطی فاخر و متناسب با زندگی شهری می کنیم.

وی ادامه داد: اکنون برای اولین بار پس از انقلاب در شرایط عادی و خارج از شرایط اضطراری ۱۰۰۰ واحد مسکن رایگان در چابهار در حال ساخت است. این واحدها به صورت طاق و رواق ساخته می‌شود که با فرهنگ مردم عزیز چابهار نیز همخوان باشد. همچنین برای رفع معضل حاشیه‌نشینی در مناطق مختلف کشور، برنامه وجود دارد.

وی ادامه داد: تاکنون ۴۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن به متقاضیان تحویل شده است. اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ چه تعداد واحد مسکونی دیگر احداث شود، بستگی به پرداخت مردم دارد. اگر مردم آورده خود را دیر پرداخت کنند، طبیعتا سازنده با مشکل مواجه شده و واحدهای مسکونی را دیر تحویل متقاضیان خواهد داد.

اسلامی گفت:پیش‌بینی  می‌شود که تا پایان سال ۱۴۰۰ بتوان حداقل احداث ۱۵۰ هزار واحد مسکونی را در قالب طرح اقدام ملی مسکن به اتمام رساند. لازم به ذکر است که کل برنامه‌ریزی برای احداث واحدهای مسکونی در قالب طرح اقدام ملی مسکن ۲ سالانه بوده و این طرح از مرداد سال ۹۹ کلید اجرایی خورده است.

این عضو کابینه دوازدهم با اشاره به افزایش سقف تسهیلات بانکی ساخت مسکن ، گفت: تسهیلاتی که در این طرح پیش‌بینی شده به سازنده پرداخت می‌شود. میزان این تسهیلات تا سال پیش ۱۰۰ میلیون تومان بود که امسال با تصویب در شورای پول و اعتبار موفق شدیم مقدار آن را به ۲۵۰ میلیون تومان برسانیم.

وی گفت: اگر هزینه ساخت هر واحد مسکونی ۴۰۰ میلیون تومان باشد، تا سال پیش این تسهیلات حدود یک چهارم هزینه ساخت مسکن را پوشش می‌داد، اما امسال این پوشش به حدود ۶۰ درصد رسیده است و این یک توان‌افزایی قابل ملاحظه برای مردم در شرایط تورمی است.

اسلامی افزود: باید توجه داشت که دوره بازپرداخت این وام ۲۰ ساله است و دوران ساخت هم در آن لحاظ شده است. بنابراین هرچه ساخت واحدهای زودتر به اتمام برسد، متقاضیان بهره بیشتری از این تسهیلات خواهند برد. 

اسلامی با اشاره به اینکه نیاز مسکن شهری بر اساس مفروضات برنامه ششم توسعه سالانه ۷۰۰ هزار واحد است، ادامه داد: از این تعداد ۳۰۰ هزار واحد را سالانه مردم خود می‌سازند، بنابراین ما برای احداث مسکن شهری عدد ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سال را هدف قرار داده و برای نیل به این هدف در یک بازه دو ساله، علاوه بر تکمیل ۴۸۰ هزار واحد مسکن مهر باقی‌مانده، احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی را برنامه‌ریزی کردیم. امروز هم  احداث اکثر واحدهای مسکن مهر تکمیل شده و هم  احداث مسکن ملی را کلید زدیم.

وی افزود: نیاز واقعی جامعه به مسکن در فرآیند ثبت‌نام برای طرح اقدام ملی مسکن مشخص می‌شود و آنچه پس از ثبت‌نام در این طرح و پالایش متقاضیان احصا شده، نیاز واقعی جامعه به مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از بین ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر متقاضی اولیه طرح اقدام ملی مسکن، ۵۳۰ هزار نفر واجد شرایط بودند. این احتمال نیز که برخی از این طرح مطلع نبوده باشند ضعیف است، چراکه تاکنون در ۵ دوره برای طرح اقدام ملی مسکن  ثبت‌نام انجام شده است. 

وی گفت: در آخرین مرحله، یعنی مرحله پنجم ثبت‌نام،  ۳۳۰ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۳۰ هزار نفر واجد شرایط بودند. این مرحله از ثبت‌نام در ۱۸۳ شهر و تقریبا همزمان با انتخابات انجام شده است و به دلیل شیوع بیماری کرونا تمام مراحل آن به صورت الکترونیکی و به کمک گوشی موبایل انجام شده است. 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه ریزی دقیق برای ثبت نام در طرح اقدام ملی مسکن گفت: در این طرح برنامه‌ریزی واقع بینانه و مکان محور انجام شده است. اکنون می‌دانیم متقاضی کیست؟ چه وضعیتی از نظر تمکن مالی دارد، در کدام شهر ساکن است و چه زمینی باید به او تعلق بگیرد؟ این منطق، یک جریان پابرجای برنامه دار است، یک اتفاق گذرا نیست که رخ داده و تمام شود. به همین دلیل نام آن را طرح اقدام ملی گذاشته‌ایم، چون متعلق به هیچ تفکر و جناح سیاسی نیست.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نیروی کار مسکن راه و شهرسازی مالیات قیمت مسکن قانون حاشیه نشینی بسیج انقلاب تسهیلات بانکی پول پوشش مسکن مهر جامعه پالایش انتخابات موبایل مالیات خانه های خالی سازمان امور مالیاتی وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن انجام شده سامانه املاک واحد مسکونی برنامه ریزی اخذ مالیات هزار واحد هزار نفر ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون حمایت از مستأجران جور شد

به گزارش همشهری آنلاین، جواد سادات فیرزنی، مشاور وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه برای نخستین بار است که بعد از شکل‌گیری دولت مدرن در ایران یک قانون یکپارچه در حمایت از مستأجران و زنجیره تشکیل‌دهنده بازار اجاره و مسکن مصوب می‌شود، تأکید کرد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، همه‌جانبه به موضوع ساماندهی می‌پردازد و شامل زمین و مسکنی که می‌خواهد وارد بازار اجاره و یا خریدوفروش شود نیز می‌شود، چندین ماده در حمایت از مستأجران دارد که یکی از مواد مهم آن ماده ۸ است که به سقف قیمتی اجاره‌بها می‌پردازند.

وی ادامه داد: ماده ۸ این طرح که منتظر تصویب و ابلاغ است، به دولت مجوز می‌دهد تا چنانچه تورم حوزه بازار مسکن بیش از تورم استانی باشد بتواند به شکل استانی و شهرستانی نرخ‌گذاری قیمتی داشته باشد.

سادات فیرزنی اضافه کرد: همچنین در این ماده تبصره‌هایی وجود دارد که مستأجران می‌توانند چنانچه تخلفی شکل بگیرد و بیش از میزان ملک باشد، پس از گذشت حتی پنج سال اعلام شکایت کنند. این ماده و تبصره‌هایش حتی شامل واحدهای صنفی که واحدها را گران به مستأجران عرضه می‌کنند نیز می‌شود و به دولت و سازمان تعزیرات حکومتی این اختیار را می‌دهد تا بتوانند به واحد صنفی اخلال‌گر دسترسی داشته باشند و بتوانند ۱۰ برابر جریمه و پلمب کنند.

بیشتر بخوانید:

تورم اجاره از قیمت مسکن سبقت گرفت | روایت تازه بانک مرکزی از بازار مسکن

نگرانی از چینی شدن صنعت خودرو

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: وابستگی به چین در صنعت خودرو به شکل غیرقابل‌باوری در حال افزایش است. آنچه که در جلسه اخیر با وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز تأکید شد، دغدغه امسال تولیدکنندگان و فضای پیرامونی صنعت خودرو به‌ویژه نگرانی از چینی شدن این صنعت است.

آرش محبی‌نژاد، صریح کرد: هدف‌گذاری تولید ۱.۷ میلیون دستگاهی خودرو که البته رکورد تولیدی کشور در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۶ بوده است، به‌شرط تأمین پیش‌نیازها و ملزومات، قابل وصول است و دور از دسترس نیست. خوشبختانه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز، ضمن استماع نظرات اعضای انجمن، به‌منظور تأمین پیش‌نیازها و رفع موانع قول مساعد دادند.

دبیر انجمن قطعه سازان همگن ادامه داد: به‌طورقطع با اتحاد و همدلی و جلب مشارکت عموم مردم توسط سیاست‌گذاران و مسئولان، این اهداف دست‌یافتنی است؛ باید گفت بالاترین مشارکت مردم می‌تواند در حوزه تأمین نقدینگی و سرمایه‌گذاری باشد.

تکذیب واردات روغن آلوده به کشور

شرکت بازرگانی دولتی ایران واردات روغن آلوده به کشور را تکذیب و اعلام کرد: اساساً هیچ‌گونه کالایی بدون مجوز سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران، امکان ورود به بازار ندارد و درصورتی‌که کالایی مورد تأیید سازمان‌های مذکور قرار نگیرد، نه‌تنها به مجاری توزیع و مبادی مصرف وارد نمی‌شود که حتی ترخیص آن از گمرک نیز عملاً امکان‌پذیر نیست.

این شرکت درباره خبر واردات و توزیع ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته، توضیح داد: روغن موردادعا در اسفند ۹۹ خریداری و در تیرماه ۱۴۰۰ وارد شده است که یک ماه بعد یعنی مرداد ۱۴۰۰ نیز وجه آن پرداخت شده است. در ادامه، سازمان غذا و دارو در مهر ۱۴۰۰ از این محموله‌ها نمونه‌گیری کرده و در ادامه از مجموع ۹۱ هزار تن روغن وارداتی، سلامت ۴۷ هزار تن در دی‌ماه ۱۴۰۱ تأیید شده و سلامت ۴۴ هزار تن به تأیید نرسیده که در حال مرجوع شدن به شرکت فروشنده است.

مردم چقدر سکه حراجی خریدند؟

یازدهمین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران با تخصیص ۱۴ هزار و ۹۳۴ قطعه ربع‌سکه، ۱۰ هزار و ۳۷۸ قطعه تمام سکه و ۴۶۲۳ قطعه نیم‌سکه به پایان رسید.

در این حراج که در (۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳) برگزار شد، از مجموع ۲۹ هزار و ۲۶۳ قطعه ربع‌سکه ثبت سفارش شده، ۱۴ هزار و ۹۳۴ قطعه با میانگین قیمت ۱۳ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.

همچنین از مجموع ۷۸۰۲ قطعه نیم‌سکه ثبت سفارش شده، ۴۶۲۳ قطعه با میانگین قیمت ۲۲ میلیون و ۳۶ هزار تومان تخصیص داده شد و در حراج سکه تمام نیز ۱۹ هزار و ۵۸۲ قطعه سکه ثبت سفارش شد که ۱۰ هزار و ۳۷۸ قطعه با میانگین قیمت ۳۹ میلیون و ۲۶۵ هزار تومان تخصیص داده شد.

دریافت ۵۶ همت مالیات در فروردین

بر اساس آمار و اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور، فروردین امسال بالغ‌بر ۵۶ هزار و ۷۱۹ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه پارسال (حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان) ۳۰ درصد رشد داشته است.

از مجموع درآمدهای مالیاتی یک‌ماهه امسال، ۳۱ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان (معادل ۵۶ درصد) از محل مالیات‌های مستقیم شامل مالیات بر اشخاص حقوقی با ۱۸ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان، مالیات بر درآمدها با ۱۱ هزار و ۸۷۴ میلیارد تومان و مالیات بر ثروت با یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان است.

همچنین بیش از ۲۴ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان (معادل ۴۴ درصد) از محل مالیات بر کالاها و خدمات وصول شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد رشد داشته است.

در یک‌ماهه سال ۱۴۰۲، ‌ سهم مالیات مشاغل ۶ درصد از کل وصولی در حدود یک هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی و حدود ۹ هزار و ۶۹۴ میلیارد تومان است.

تأمین ۵.۶ میلیارد دلار برای واردات

علی طرزعلی، معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: از ابتدای فرودین ماه امسال تا ۱۶ اردیبهشت برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۳۰۱ میلیون دلار و برای خدمات ۱۴۵ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۵ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

او اظهار کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۶۸ میلیون دلار و درمجموع یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل‌ونقل و خودرو» معادل ۶۲۳ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۳۵ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۳۷ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۰۲ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۲۶ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۲۹۷، ۴۰، ۲۳۷، ۱۳۱ و ۶ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسئول بانک مرکزی خاطرنشان کرد: یک میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۹۴ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

کد خبر 850152 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین مسکن اجاره خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳۰ هزار خانه خالی در شهرهای جدید
  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • خبر خوب به متقاضیان خانه؛ مسکن کارگری در راه است؟
  • قانون حمایت از مستأجران جور شد
  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • شهرهای جدید دیگر بهشت محتکران نخواهد بود
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد